Powered By Blogger

dimecres, 1 de juny del 2011

Telefonia mòbil cel·lular, Funcionaments de la telefonia mòbil i Procés de comunicació entre mòbils

Telefonia mòbil cel·lular:

Els sistemes de telefonia mòbil cel·lular permeten la comunicació entre usuaris que es desplacen lliurament per diferents llocs de la geografia. Ofereixen els serveis següents:

- telefonia mòbil.
- enviament i rebuda de missatges curts.
- enviamenr i rebuda de dades.
- serveis d'Internet (correu electrònic, navegació, comerç, electrònic).
- trucada amb vídeo.
- TV digital

Funcionaments de la telefonia mòbil:

El sistema de telefonia mòbil cel·lular es basa en la divisií de kes zones geogràfiques en cèl·lules de cobertura.Aquestes cèl·lules se subdivideixen en més cèl·lules segons el nombre d'abonats que hi ha a la zona, per poder garantir la cobertura i els serveis.
El mòbil emet, a intervals determinats, uns senyals d'identificació que són captats per les cèl·lules. Aquestes cèl·lules les identifiquen i el transmeten per radiofreqüencia a les altres cèl·lules més properes fins a arribar a la central de la companyia a la qual pertany l'abonat. El sistema informàtic detecta l'activitat del mòbil, enregistra la cèl·lula que li està donant cobertura, consulta ka base de dades i verifica si l'abonat té missatges pendents de lliurar trucades perdudess.

Procés de comunicació entre mòbils:

El mòbil fa la petició a la cèl·lula que li dóna cobertura i m en aquest moment, aquesta transmet la informació a les altres cèl·lules pròximes fins a arribar a la central.
El temps que l'abonat utilitza la xarxa li és facturat, i quan rep una trucada itinerant segons la tarifa pactada per la seva companyia amb la del país on es troba.
Els ordinadors centrals de les companyies es posen en contacte i realitzen els enllaços intercontinentals necessaris, ja sigui per cables terrestres, submarins o via satèl·lit, amb el destinatari de la trucada.

1 comentari: